Meedoen-maandag: De Postbus van Allah


Kunstenaar Johan van der Dong startte op 21 maart 2010 met het project De Postbus van Allah.
Hij opende een postbus en roept mensen op een brief te schrijven aan Allah. Het doel is mensen in staat te stellen om alles wat er bij hen leeft te delen met Allah, zonder dat het briefgeheim tussen hen en Allah geschonden wordt.
De brieven worden uiteindelijk, ongeopend, verwerkt in een drieluik, waarvan elk deel aan een van de grootste politieke partijen van Nederland wordt geschonken.
De kunstenaar hoopt hiermee een bijdrage te leveren aan de rol die religie binnen onze samenleving speelt. “Onze open samenleving is een groot goed, om haar te kunnen waarborgen moeten we niet te angstig met elkaar omgaan. Dit betekent dat we andere religies en culturen hun plek in deze samenleving moeten durven geven”, zegt Van der Dong, die eerder Gods Hotline lanceerde.

Naast brieven aan Allah roept Van der Dong nu op om kaartjes te sturen om moslims met het suikerfeest en het einde van de Ramadan te feliciteren. Op zondag 19 september organiseert de kunstenaar samen met galeriehoudster/kunstenares Martine Mulder van STORM Galerie te Amsterdam OPEN; een Marokkaanse theemiddag. Onder het motto OPEN kunnen de Nederlandse en Marokkaanse gemeenschap elkaar ontmoeten en van kunst en muziek genieten, onder het genot van een kopje thee met suiker of een glaasje wijn. De kaarten kunnen gestuurd worden naar Postbus 2485, 1000 CL, Amsterdam en zijn de komende weken te bekijken bij STORM galerie. In een later stadium zal Johan van der Dong ook deze kaarten verwerken in een kunstwerk.

OPEN – zondag 19 september 14.30 tot 17.00

STORM galerie, Derde Oosterparkstraat 201 1092 CZ Amsterdam

Kaarten en brieven kunnen nog tot 7 december gestuurd worden naar
Postbus van Allah
Postbus 2485
1000 CL Amsterdam

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s