Play BKR Eindhoven II

Het project Play BKR Eindhoven, een samenwerking tussen Rijksdienst Cultureel Erfgoed (voorheen Instituut Collectie Nederland), het Van Abbemuseum, en De Krabbedans Eindhoven loopt op het eind. Op 8 April zal het project afgesloten worden met een expositie in kunstuitleen De Krabbedans. Alba Campo, stagiare bij de Rijksdienst schrijft het volgende op de bkrkunst.nl website:

The exhibition will be the closing event of the Play BKR Eindhoven project. So we will try to attract as many related people as possible to have a great meeting with all BKR Eindhoven lovers: art loaners, artists, art historians, and more.
This new development within the Play BKR Eindhoven project is possible since De Krabbedans has been really enthusiastic and helpful in the several project’s stages. De Krabbedans manages a great BKR Eindhoven collection itself and has therefore the interest and the knowledge to be a partner in the project (click here to search in their art loan collection all the BKR works). It was De Krabbedans that proposed to have this visible end with an exhibition at De Krabbedans show-space.

Het voelt vreemd dat het project dadelijk wordt afgesloten. Er is immers nog zoveel te onderzoeken en vertellen over de Beeldende Kunstenaars Regeling in de gemeente Eindhoven. Nog zoveel vragen zijn onbeantwoord of antwoorden hebben nieuwe vragen opgeroepen.

Maar het doel van het project: het onder de aandacht brengen van een interessante collectie kunstwerken, is zeker gelukt. Inwoners van Eindhoven konden BKR-werken lenen- in ruil voor een bericht over hun ervaringen met het werk- er zijn bijeenkomsten georganiseerd met de collectie als onderwerp en de blog is goed gevuld met interessante artikelen. Een andere doelstelling: het gebruik van Social Media in het onderzoeken en promoten van de collectie, is ook geslaagd. Naast een blog zijn ook Facebook, Twitter, Wikipedia en Flickr ingezet om de BKR collectie van de gemeente Eindhoven meer in de kijker te spelen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s