Kunst in Helmond

De gemeente Helmond dingt mee naar de titel en opdracht Brabant Cultuurhoofdstad 2018.
Op dit moment wordt een ‘bid-book’ gemaakt met daarin een projectvoorstel dat Brabant op de culturele kaart moet zetten.
Terecht, volgens mij. Brabant heeft een hoop te bieden op cultureel en kunstzinnig gebied: musea, natuurgebieden, festivals, exposities en speciale activiteiten.
Door de ‘strijd’ om de titel worden de mogelijkheden en gebeurtenissen in cultureel Brabant uitvergroot.
Om zelf ook een stem te geven aan al het moois dat in Helmond te zien is, vanaf nu iedere week een expositie of activiteit uitgelicht op akina-art.nl.

Deze week de expositie van Viorica Cernica in Galerie 23 De Kegelbaan te Helmond
Cernica werd in 1985 geboren in Bucharest, Roemenie. De liefde bracht haar enkele jaren geleden naar Deventer. Vanuit deze prachtige stad maakt zij haar kunstwerken: plexiglas’kamerschermen’, beschilderde houten paneeltjes en werken op doek.
Cernica probeert iets van haar droomwereld over te brengen met het werk. Haar dromen gaan niet over acties, maar over gevoelens waarbij zij loskomt uit haar lichaam of heel langzaam beweegt. Met niet-scherpe vormen en felle kleuren probeert zij dit uit te beelden.
In haar schilderijen komen deze droombeelden en haar traditionele scholing tot uiting. Cernica werkt aan haar schilderijen in lagen. Vaak is vooraf niet beslist wat het uiteindelijke beeld zal zijn. De titels van Cernica’s werk zetten de toeschouwer aan het denken. Een beeld van een vogelkarkas getiteld
‘I shall fear no evil’ of ‘Mind Shift’ voor een ogenschijnlijk abstract werk, laten iets van haar bachelorstudie Filosofie en Journalistiek doorschemeren. Een ding is duidelijk: Viorica Cernica doet niets zonder dat zij erover heeft nagedacht. Elk kunstwerkwerk verwoordt haar manier van denken, dromen en leven.

De kunst van Viorica Cernica is nog tot 29 april 2011 te bewonderen op de intieme bovenverdieping van Galerie 23 De Kegelbaan.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s