Kunst in Helmond II: DE nederlandsche CACAOFABRIEK

Marinke van Zandwijk, Zwarte Bel

Vandaag is het weer zo ver: er openen twee nieuwe exposities in de CACAOFABRIEK (DNCF) en van twee lopende projecten zijn previews te zien. Zeer verschillende kunstenaars krijgen in DNCF de ruimte te werken, onderzoeken, experimenteren en exposeren.

Vanaf zondag 10 april 2011 exposeren Corinne Kruger, Hugo Tieleman en Marinke van Zandwijk.
Corinne Kruger maakt bijna angstaanjagende foto’s. Haar serie Dominant Dormant concentreert zich rond de notie van goed en slecht, en gaat over de geweldadige dominantie van vrouwen en de kwetsbaarheid en hulpeloosheid van de verliefde man.

Hugo Tieleman

[Hugo Tieleman en Marinke van Zandwijk exposeren in de zaal van DNCF. Tieleman toont schilderijen en Van Zandwijk laat haar werken van glas zien.

In de projectruimte realiseren Annette Born (Eindhoven 1978) en Saskia de Marée (Terneuzen 1975) vanaf 30 maart een enorme tekening rechtstreeks op de wanden. Ze beginnen met ieder een eigen uitgangspunt, uiteindelijk zal het werk een geheel vormen. Zondag 10 april is de tussentijdse preview. Het eindresultaat van de werkperiode zal te zien zijn zondag 8 mei om 14 uur.

Het werk van Suus Touw (Bergen op Zoom 1963) kenmerkt zich door concentratie en een streven om het medium te beheersen en het tevens te veronachtzamen. Hij stelt zich op als onderzoeker vanuit een zelf opgelegd kader, zoals bijvoorbeeld een beperkt kleur- of materiaalgebruik. Verlangend naar het schilderen van het absolute autonome beeld, van dat wat er nog niet is. Zondag 10 april is er een preview in het gastatelier.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s