De kunst van het vermaak

Speelkoffer in VUmc Amsterdam

Iedereen heeft inmiddels wel gehoord van de ClinClowns: de clowns die in ziekenhuizen de kinderen vermaken en hen even laten vergeten dat ze ziek zijn. De kinderen bloeien op bij het zien van de clowns, die in de grotere ziekenhuizen vaak 1 of twee keer per week langskomen. In de wat kleinere (streek-)ziekenhuizen komen zij minder vaak.

Om de afwezigheid van de clowns zelf goed te maken is er in 2006 een nieuw concept bedacht, de Speelkoffer. Een gigantische koffer die, als hij open staat meerdere kleine koffertjes, vakjes, beeldschermen, een speelgoedpiano en zelfs een internetverbinding en webcam toont.
Elk laadje, vakje en schermpje bevat een nieuw avontuur; een dierengeluid, een projectie van een meisje in een bos, dansende en rollerskatende clowns.

Op de website van de CliniClowns is te lezen dat er inmiddels zo’n 100 koffers in verschillende zorginstellingen en ziekenhuizen in Nederland te vinden zijn. De koffer doet hetzelfde als waar de clowns naar streven: zij halen het ziekenhuis uit het kind en laat ze even alle behandelingen vergeten. Een filmpje!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s