Snapshots!

Ik heb het erg naar mijn zin op de maandagen bij de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed.
Tijdens de lunchpauzes probeer ik telkens met iemand anders een praatje aan te knopen om erachter te komen wat zij precies doen.
Bij RCE, Sector Kennis, draait alles om onderzoek; zowel natuurkundig als kunst- en cultuurhistorisch. Tijdens een van deze gesprekken vertelde iemand mij over zijn onderzoek naar Microfading, de effecten van licht op kleur en materiaal. Welke invloed hebben verschillende lichtbronnen bijvoorbeeld op gedecoreerde houten meubels of wandtapijten, kan flitslicht van fotocamera’s schade aanbrengen en hoe wordt dit gemeten?

Tijdens een Sectoroverleg kregen verschillende collega’s de kans hun onderzoek te tonen door middel van een snapshot; een korte presentatie met 5 begeleidende powerpointslides. Zo wordt er promotieonderzoek gedaan naar de maakwijze en samenstelling van bronzen krammetjes uit 600 voor Christus, is er een nieuw apparaat ‘in de maak’ voor het meten van microfading en onderzoekt iemand kleurvervaging van decoratieschilderingen op houten objecten. Dit is slechts een kleine greep uit de veelzijdige onderzoeksagenda.

De komende weken zal ik terugkomen op ander onderzoek en werkzaamheden binnen de sector Kennis van RCE.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s