Een virtueel museum, is het publiek hier klaar voor?

In 2007 werd het Armando Museum in Amersfoort getroffen door een brand en in 2011 sloot het museum volledig voor publiek. Totdat de collectie wordt ondergebracht in een nieuw gebouw, fungeert de website als Virtueel Museum. Op de website is naast heel veel informatie over de kunstenaar ook veel beeld-en videomateriaal te vinden.
De website wordt gebruikt door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed om te onderzoeken hoe effectief een virtuele expositie kan zijn. Kan de toegankelijkheid van een collectie vergroot worden door het gebruik van Internet, en wordt op deze manier een ander en/of groter publiek bereikt? Voor het onderzoek worden onder andere bezoekersstatistieken en enquete-uitslagen gebruikt.

Maar je hebt natuurlijk pas iets aan het houden van een enquete als deze door veel mensen wordt ingevuld. Pas dan kun je een representatieve uitslag verwachten.
De komende weken richt ik mij op het genereren van ‘enquete-invullers’, door de website onder de aandacht te brengen bij jongeren, kunstliefhebbers, kunstopleidingen en mensen die niet direct ‘iets met kunst hebben’. Misschien zijn er lezers van mijn blog die mee willen werken aan dit interessante en vooral relevante onderzoek. Het invullen van de enquête kost slechts 5 minuutjes (echt waar!)

Uiteraard lezen jullie over een tijdje de bevindingen op deze website!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s