Tijdelijk onderkomen De nederlandsche CACAOFABRIEK

Eerste Paasdag, zondag 8 april om 15.00 uur is de opening van het tijdelijk onderkomen van DE nederlandsche CACAOFABRIEK, in de in december gesloten vestiging van Bibliotheek Helmond-peel te Brouwhuis. De dichter Arnoud Kremers leest voor uit zijn gebundeld verzameld werk ‘Soms als tijden wat blijven’. Muzikale omlijsting wordt verzorgd door Dirk Hagemann en Ulrike Hethey.

Ulrike Hethey volgde eerst een vakopleiding Muziek en Kunst, voordat zij aan het Conservatorium in Münster bij Prof. Reinbert Evers klassieke gitaar studeerde. In Dortmund werkte ze 12 jaar lang als gitaardocente aan de Pedagogische Hogeschool. Sindsdien heeft ze in vele kamer muziekgezelschappen in binnen en buitenland opgetreden. Ook werkte zij als muziektherapeute. Op dit moment is zij werkzaam aan de Muziekschool in Kreuzlingen, Zwitserland.

Dirk Hagemann studeerde dwarsfluit aan de conservatoria van Trossingen en Freiburg. Hij speelde in het symfonieorkest van Düsseldorf en was solo-fluitist bij het Stadstheater in Pforzheim en trad onder meer op als solo-fluitist voor het Royal Liverpool Philharmonic Orchestra. Sinds 2002 werkt hij als solo-fluitist voor het Symfonieorkest van Sankt Gallen, Zwitserland. Ook treedt hij regelmatig op in het Operaorkest van Zürich.
Ulrike Hethey en Dirk Hagemann treden al ruim twintig jaar als duo op in de formatie dwarsfluit en gitaar.

Arnoud Kremers studeerde filosofie en literatuur in Nijmegen. Hij schreef tal van libretto’s en filmscripts. Eind vorig jaar verschenen zijn Verzamelde Gedichten in de bundel Soms als tijden wat blijven. Hij is werkzaam in de Maatschappelijke Opvang in ’s-Hertogenbosch en maakte daar dit jaar een film met dakloze cliënten De Klokkenluider van de Notre Jan die eind april in première gaat.
Zie ook: www.arnoudkremers.nl

LOCUS POCUS

Nederland/2011/10 min./miniDV/4:3/kleur/stereo/Engels/ondertiteling Engels
Regie, camera & productie: Anna Lange
Crew: Anna Lange & Arnoud Kremers
Cast: Berna Smolders
Muziek: Louis Andriessen, Anna Lange, Manuel Cooymans, Malu Peeters

Locus Pocus is een korte film over de geest van een overleden vrouw, die geen afscheid kan nemen van haar huis en met de genade van de Heilige Maagd terugkeert. Al haar pogingen om weer contact met het leven te krijgen – door het op tijd zetten van klokken en het vangen van muizen – zijn vergeefs. Plotseling stuit ze op de rouwlinten van haar echtgenoot, die blijkbaar ook gestorven is. Uiteindelijk berust zij in het onvermijdelijke. In een versleten rookstoel komt ze
tot rust, nadat ze nog een keer haar horloge, dat al die tijd heeft stilgestaan, controleert. De geest verdwijnt om nooit meer terug te keren.

 

LIBER STUDIORUM

Overloop 48, 5704 EL Helmond

Op loopafstand van Station Helmond-Brouwhuis

Wanneer: Vanaf zondag 8 april 2012

http://www.cacaofabriek.nl

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s