Kunstexpositie tijdens Helmond Food!

Van 28 september t/m 7 oktober vindt Helmond Food! plaats. Een week lang wordt extra aandacht besteed aan de Foodtechnology sector die in Helmond aanwezig is en floreert. Onder andere een Smaakmarkt en een Open Dag bij de opleidingen en bedrijven in de Groene Campus moeten de inwoners van de stad bewust maken van de werkzaamheden en activiteiten die Helmond rijk is op het gebied van voedsel.

Akina Art Projects organiseert, in het kader van Helmond Food!, een expositie met eten als thema. Circa 20 Helmondse kunstenaars maken een kunstwerk waarin eten centraal staat. Dit kunnen schilderijen zijn, maar bijvoorbeeld ook een videowerk of installatie. Tijdens de expositie, op woensdag 3 oktober geef ik een lezing over ‘Eten in de Kunst’. Eten is al sinds de Romeinen – en misschien nog wel veel eerder- een onderwerp voor kunstenaars. Hoe die decoratieve kunst zich verhoudt tot de Food Design van de 21ste eeuw hoort u dan.

Op vrijdag 5 oktober wordt i.s.m Culinair Centrum Aarle-Rixtel een kookworkshop gegeven voor een selectief gezelschap van zo’n twintig personen. Hoe u in aanmerking komt voor een plekje leest u binnenkort op deze website!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s