Meedoen-maandag: wordt gastcurator bij Gemeentemuseum Helmond!

Het Gemeentemuseum te Helmond staat open voor jouw inbreng.
Is er een werk in de collectie dat je altijd al ‘op zaal’ wilde zien of kan je geen genoeg krijgen van een werk dat al een tijdje in depot staat?
Meld je aan:

Wat zijn jouw Helmondse Favorieten?

Burgemeester Jacobs, Rochelle, Evert Santegoeds (hoofdredacteur Privé), Annemarie van Gaal, Harry van Bommel en Wim Daniels deden het al: bepalen wat er in het Gemeentemuseum Helmond te zien zal zijn. Want vanaf 14 oktober is in het Gemeentemuseum Helmond een heel bijzondere expositie te zien.  Alles wat op deze tentoonstelling dan te bekijken is, is niet door het museum uitgekozen maar door 60 Helmonders. En ook jij kunt tot die 60 gaan behoren.

Het museum heeft 50 bekende Helmonders uitgenodigd om drie kunstwerken of historische voorwerpen uit de museumcollectie te kiezen en om te vertellen waarom ze juist deze drie hebben uitgekozen. Die vijftig ‘gast-curatoren’ zijn hier geboren, wonen of werken in Helmond en iedereen kent ze uit de krant of van televisie.
Het museum wil ook 10 ‘onbekende’ Helmonders een keuze laten maken voor de tentoonstelling. De enige voorwaarde is dat je in Helmond woont en je het museum er van weet te overtuigen dat ze uit alle aanmeldingen jou moeten selecteren voor deelname. Iedereen ouder dan 10 jaar kan meedoen. Klik hier om een idee te krijgen van de collecties van het Gemeentemuseum Helmond .

Doe mee en mail of schrijf naar het Gemeentemuseum Helmond waarom jij graag in aanmerking zou komen om ook ‘gastcurator’ te zijn. Vermeld naam, adres, telefoonnummer, e-maildres en leeftijd. Doe dit voor 10 juli 2012 naar info@gemeentemuseumhelmond.nl onder vermelding van Helmondse Favorieten. Iedereen die reageert krijgt een reactie van het museum.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s