DE nederlandsche CACAOFABRIEK open op tijdelijke locatie

DE Nederlandsche CACAOFABRIEK  opent op zondag 18 november om 15.00 officieel haar deuren in het voormalige Edah-gebouw aan de Kanaaldijk Noord-Oost 82 (1 hoog). Tijdens de openingstentoonstelling kunnen bezoekers getuige zijn van een bijzondere performance en geïnspireerd raken door het werk van een aantal beeldend kunstenaars. Daarnaast kunnen zij met eigen ogen zien hoe een oude kantoorverdieping is getransformeerd tot een prachtige werk- en expositieruimte.

Space, Time and Ping-pong
De opening op de nieuwe locatie wordt ingeluid door Space, Time and Ping-pong, een performance van Leonie Kuipers uitgevoerd door Lotte Wijers en Leonie Kuipers. www.leoniekuipers.nl

Verder zullen onder andere de volgende kunstenaars hun werk tonen:

  • Strijbos & Van Rijswijk, Tilburg www.strijbosvanrijswijk.com
   Componisten Strijbos & Van Rijswijk tonen de grafische partituur van hun project ‘ SoundSpots’. Strijbos & Van Rijswijk zijn de winnaars van de Prins Bernhard Cultuurprijs en ‘artists in residence’ van de editie van November Music dit jaar in ’s-Hertogenbosch.
  • Sarina Missot, Monster 1981 www.sarinamissot.nl
   Sarina Missot maakte een schildering/samengesteld werk in situ, genaamd ‘Get your Visions IV’ (2005-2012). De werken van Sarina Missot ontstaan vanuit de interactie tussen tekenen, schilderen, het fotograferen/ filmen van de punk rock ’n roll underground scene in Den Haag en het experimenteren met de presentatie.
  • Martin van de Laar, Helmond 1954
   Martin van de Laar toont twee verzamelingen van werken onder de naam ‘Werk in Uitvoering’: ‘Scuola’ en ‘Unframed’. De presentatie van deze tekeningen en schilderijen wordt in de loop van de openingstentoonstelling verder ontwikkeld en uitgevoerd.
  • Tineke Schuurmans , Oss 1962 www.tinekeschuurmans.nl
   Tineke Schuurmans fotografeert op een esthetische manier het inwendige van gedode dieren (varkens, koeien, hazen) om datgene te tonen wat de mens als consument liever niet ziet. Ze observeert, laat zich verleiden door wat ze ziet en geeft dat door in lagen.
 • Adria Ceelen, Eindhoven 1952 www.adriaceelen.nl
  Het autonome werk van Adria Ceelen bestaat vooral uit fotografie, mixed media en korte video- en animatiefilms. Het is te beschrijven als ironisch verhalend, associatief en gelaagd en heeft raakvlakken met de hedendaagse beeldcultuur en media.
 • Peer Metselaar, 1947
  Sinds lange tijd toont Peer Metselaar (1947) weer een aantal van zijn fascinerende etsen. Zelfs op kleine schaal weet Metselaar een grote mate van detail en realisme te bereiken. Zijn voorstellingen verhalen van een wereld die bevolkt wordt door dieren, duivels en engelen en mensen die worstelen met keuzen tussen goed en kwaad.

 DE nederlandsche CACAOFABRIEK

De nederlandsche CACAOFABRIEK organiseert per jaar gemiddeld ruim 20 verschillende tentoonstellingen en presentaties met een accent op actuele ontwikkelingen in de hedendaagse beeldende kunst. DE nederlandsche CACAOFABRIEK is ook een plek waar kunstenaars gedurende een bepaalde periode gebruik kunnen maken van een gastatelier. We hebben een naam in het ontdekken van aanstormend talent, maar ook gerenommeerde kunstenaars vindt u in het tentoonstellingsprogramma.

Er is een uitgebreid tentoonstellingsprogramma, met ruimte voor performances, artistieke interventies, lezingen, debatten en ander kunstgerelateerde bijeenkomsten. De Nederlandsche CACAOFABRIEK is daarmee een levendige ontmoetingsplaats voor kunstenaars en kunstliefhebbers uit de regio Helmond, Zuidoost Brabant, maar ook van daarbuiten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Martin van de Laar, directeur van DE Nederlandsche CACAOFABRIEK. Telefoon: 06-36304129, mail: m.vandelaar3@chello.nl Ook kunt u kijken u op www.cacaofabriek.nl

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s