Verkoopexpositie Piet Clement in DE nederlandsche CACAOFRABRIEK

http://www.cacaofabriek.nl/viewImage.php?image=uploads/Image/news/9.JPGOp zondag 2 december om 15.00 uur opent DE nederlandsche CACAOFABRIEK een verkooptentoonstelling met werken van de overleden kunstenaar Piet Clement. De tentoonstelling loopt tot en met 23 december en is te bezoeken tussen 13.00 en 17.00 uur.

Piet

Piet was geen man van grote woorden. Hij drong zich nooit op, stond niet graag in de belangstelling, maar werkte liever in stilte in zijn atelier, ook toen hij ernstig ziek werd was zijn atelier zijn plek. Dat resulteerde in honderden kunstwerken, waaronder etsen, litho’s, tekeningen, aquarellen en olieverf schilderijen op linnen en paneel.

Zijn werk
Bij zijn laatste expositie in Galerij Germinahof beschrijft de curator het werk van Piet Clement als: De kleurrijke schilderijen van Piet Clement doen je geloven dat je op vakantie bent en lijken wel geschilderd in de Provence, hij weet de sfeer en de impressie van de beroemde franse schilders te benaderen, Piet schilderde vanuit zijn hart, met een romantische ziel
Liever aan de muur
Na de dood van Piet is de opslag van al zijn werken een probleem voor zijn vrouw Annie. Het is haar wens dat de schilderijen van Piet niet worden opgeslagen in een depot maar zij vindt het beter als de werken van Piet bij de mensen binnen hangen, ook bij de mensen met een kleine beurs die zich normaal geen mooi en goed schilderij kunnen veroorloven. De schilderijen worden daarom aan het publiek aangeboden voor de kostprijs van materialen.
Direct meenemen
Na aankoop kunt u de gekochte kunstwerken van Piet Clement direct uit de expositieruimte meenemen.
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s