Persbericht – Culinaire kunstcursus Moderne Kunst

Onderstaand bericht is vandaag als persbericht naar verschillende (lokale) media verspreid. Er zijn nog plaatsen voor de cursus!
Ontwikkelingen in de Moderne Kunst

In de maanden februari en maart verzorgt Maartje Vos-Swinkels van Akina Art Projects een (theorie)cursus Moderne Kunst. In deze 8-delige cursus kijkt zij naar de ontwikkelingen in de Moderne Kunst; de kunst van stromingen en van kunstwerken die op het eerste gezicht misschien geen duidelijk verhaal vertellen, maar waarmee de kunstenaar wel degelijk een bedoeling had. Er wordt aandacht besteed aan de stromingen tussen 1860 en 1980, van Impressionisme tot Neo-expressionisme.

Actieve presentatie
Door middel van achtergrondinformatie over de periode, de stijlkenmerken en bijbehorende kunstenaars duikt Maartje in de wereld van kleur, compositie, vormentaal en gedachtegoed. Behalve met veel afbeeldingen worden de lessen ondersteund met video, kunstenaarsinterviews en foto’s van kunstenaars in hun atelier. Dus geen saaie dia’s, maar actieve presentaties met veel beeldmateriaal.

Culinaire verrassing
Elke les wordt aangevuld met hapjes en drankjes die typerend zijn voor het land waar de besproken kunst vandaan komt. Denk aan een frisse Franse wijn die het Impressionisme representeert, of een stevige Duitse schnapps tijdens de lezing over Expressionisme.

Avonden ook los te volgen
Geen zin in een hele cursus of slechts interesse in een bepaalde periode of stroming? De cursuslessen zijn ook als losse lezing te volgen.

Algemene informatie

De cursus bestaat uit 8 lessen van 2 uur in wordt gehouden in de workshopruimte van Vrijwerkers, Marktstraat 5-7 te Helmond. Vanaf 14 februari op donderdagavond van 19.30 tot 21.30 uur

Voor een hapje en drankje wordt gezorgd. De gehele cursus kost 150 euro inclusief BTW, hapjes, drankjes en goodiebag.

Voor meer informatie en opgave: https://akinaart.wordpress.com/akina/kunstcursus-moderne-kunst/

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s