Live optreden tijdens 600ste uitzending Feelin’Good Jazz bij Omroep Helmond

Dinsdag 14 mei 2013 wordt ’s avonds tussen 22.00 en 23.00 uur de 600e editie van het wekelijkse jazzprogramma ‘Feelin’Good. Jazz bij Omroep Helmond uitgezonden.

Tijdens deze 600e editie wordt stilgestaan bij zeshonderd keer jazz bij Omroep Helmond. Feelin’ Good is een programma dat aandacht schenkt aan de ontwikkelingen in de hedendaagse jazz, want echte jazz is muziek die zich blijft vernieuwen. En uiteraard besteedt Feelin’ Good elke week ruim aandacht aan de Nederlandse jazz- en improscene. Jazz, zoals de naam van het programma al aangeeft, is voor de makers ‘muziek om je lekker bij te voelen’.

De zeshonderdste editie zal dinsdag 14 mei een feestelijk gebeuren worden met een live optreden van de Tilburgse jazz formatie David Romanello Quartet in de benedenruimte van de studio van Omroep Helmond. Het David Romanello Quartet bestaat uit jonge muzikanten afkomstig van het conservatorium in Tilburg.

David Romanello is in 2012 afgestudeerd aan het conservatorium in Tilburg en heeft daarmee zijn bachelor behaald. In dat zelfde jaar is David genomineerd voor de Jack De Leeuw prijs 2012. Voor deze prijs komen studenten met unieke kwaliteiten en ambitie in aanmerking. Studenten die hun talent ook na hun studietijd verder willen ontwikkelen. Met zijn kwartet won David Romanello in mei 2012 de Middelburg Junior Jazz Award. Vorig jaar augustus speelde het kwartet op festival Boulevard in ’s-‐Hertogenbosch.  In juni staat er een reisje naar Ljubljana in de agenda’s waar ze interactie zullen gaan opzoeken met muzikanten van daar en er ook een optreden zullen verzorgen. Maar voordat ze vertrekken spelen ze eerst nog bij Omroep Helmond.

In deze band is genoeg jonge en frisse energie aanwezig. En dat hoor je terug in de composities die geschreven zijn door frontman David Romanello.  Die stukken zijn erg divers vanm karakter: ieder stuk zijn eigen verhaal. De inspiratiebronnen zijn net zo divers als de composities zelf. Deze band laat een nieuw geluid horen. Dit mede door de diversiteit aan kleur die alle medemuzikanten bezitten in hun spel.

Het David Romanello Quartet bestaat uit David Romanello (saxofoon), Sander de Bie (piano/toetsen), Joost Verbakel (contrabas) en Tom Nieuwenhuijse (drums).

‘Feelin’Good. Jazz bij Omroep Helmond wordt elke dinsdag uitgezonden van 22.00 uur tot 23.00 uur. Het programma wordt samengesteld en gepresenteerd door Wim Maasakkers, en de techniek is in handen van Wiljon van Melis.

Omroep Helmond is (in Helmond) te beluisteren via FM 107.2 Mhz en op de kabel
FM 94.4 mhz. Omroep Helmond is ook te beluisteren via internet: www.omroephelmond.nl knop luister live.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s