Der Ring des Nibelungen: Wagner voor Kids

cover Klassiek voor KidsIn 2013 is het 200 jaar geleden dat de componist Richard Wagner werd geboren. Hij schreef het meesterwerk Der Ring des Nibelungen, een van de langste en meesleependste opera’s ter wereld. Het is een meer dan spannend muzikaal verhaal met waternimfen, dwergen en goden, reuzen en de vloek van de ring.

Normaliter duurt het rond de 15 uur om de gehele opera te beluisteren. Edwin Rutten heeft een unieke nieuwe Ring gesmeed en vertelt op de 2CD Aangenaam Klassiek for Kids – Der Ring des Nibelungen in 2 uur zijn versie van het verhaal. De muziek op deze CD wordt uitgevoerd door het Symfonieorkest van de Beierse Omroep en geweldige zangers onder leiding van Bernard Haitink. Deze Ring is daarmee een waar muzikaal avontuur voor jong en oud.

De doelgroep voor deze CD is de bovenbouw van het basisonderwijs, maar mijn dochter van 2,5 jaar was ook zeer onder de indruk van het verhaal en de prachtige muziek. Toegankelijk dus voor ook jonge kinderen. Misschien niet de volle twee uur achter elkaar, maar de cd is ook in delen te beluisteren.

Gisteravond interviewde we Edwin Rutten bij Tegen de Stroom in, het cultuurprogramma van Omroep Helmond. Terugluisteren kan hier.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s