Kunst in Helmond: kunstlokaal 42 The Crossing

De zeventiende editie van Kunstlokaal42 vindt plaats op woensdag 20 november

 THE CROSSING

De expositie ‘Kanaalwerken’ van Gemeentemuseum Helmond brengt uitdagende kunst en interessante historie op twee locaties: Boscotondohal en Koninklijke Textielfabrieken J.A. Raymakers & Co. B.V.. De expositie vertelt het bijzondere verhaal van de Zuid-Willemsvaart. ‘Kanaalwerken’ belicht thema’s als arbeids- en productieprocessen, het alledaagse leven, oude en nieuwe industrie, religie en vrijetijdsbesteding

 24 Beeldend kunstenaars, waaronder Misja van Daal, Karin van Dam, Martin Fenne, Ni Haifeng, Frank Halmans, Theo van Keulen, Sven Kroner,  Erik van Lieshout,  Bert Loerakker, Olaf Mooij,  Martin Parr, Paul Segers, Yinka Shonibare, Berend Strik en Peter Vermeulen, nemen je mee op reis langs hun reflecties op de geschiedenis van industriestad Helmond.

Paul Segers The Crossing

 The Crossing. Kanaalwerken 2013. Foto: Peter Cox

De uit Eindhoven afkomstige kunstenaar Paul Segers maakte voor de tentoonstelling ‘Kanaalwerken’ de installatie ‘The Crossing’., die te zien is in de  Koninklijke Textielfabrieken J.A. Raymakers & Co. B.V..

Paul Segers zal woensdag 20 november in Kunstlokaal42 een introductie geven over zijn werk aan de hand van  beeldmateriaal en startend met zijn eerste solo expositie in zijn professionele carrière als kunstenaar in De nederlandsche Cacaofabriek. De expo ‘Dromen voor de nuchtere jongens’ uit 2002, toonde een boot die veel te maken lijkt te hebben met het huidige werk voor ‘Kanaalwerken’. Tussendoor zal hij ook nog een aantal andere werken aanstippen die de thema’s binnen zijn werk tonen om zo tot het werk ‘The Crossing’ in ‘Kanaalwerken’ te komen.

De avond wordt afgesloten met een gesproken column door John van der Sanden.

Paul Segers. (Eindhoven, 1976) Segers studeerde aan de kunstacademie van Den Bosch en volgde een masteropleiding aan het Dutch Art Institute in Enschede. Sinds die tijd werkt hij aan sculpturen en installaties, vaak gepresenteerd in de openbare ruimte. Hij beschouwt zichzelf als beeldhouwer, maar werkt ook met andere media zoals video en performance. In zijn werk verbeeldt hij vaak op ironische wijze de verhouding van de mens tot diens leefomgeving. Hij combineert in zijn sculpturen futuristisch ogende vormgeving met zeer elementaire voorzieningen. Paul Segers maakt ook deel uit van het Nieuw Brabants Front, een internationaal netwerk van beeldend kunstenaars, vormgevers, filmmakers, meubelmakers, vrije culinairen, semi-managers en andere entrepreneurs.

Het discours moet doorgaan …

Kunstlokaal42 is een activiteit van Lokaal42, gelegen aan de Markt in Helmond. De doelstelling van Kunstlokaal42 is het bevorderen en in standhouden van het discours op het gebied van de kunsten in Helmond. De avonden zijn bedoeld voor alle (in kunst) geïnteresseerden, nieuwsgierigen, amateur- en professionele kunstenaars, en verder iedereen die gewoon een interessante en/of boeiende avond wil meemaken.

De avonden beginnen om 21.00 uur en zijn gratis toegankelijk. Het programma duurt ongeveer anderhalf uur. Het programma wordt afgesloten met een gesproken column door John van der Sanden. Na afloop van het officiële gedeelte kan het samenzijn in een gezellige sfeer worden voortgezet tot in de kleine uurtjes.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s