Kunstlokaal 42: De kunst van presenteren

De twintigste editie van Kunstlokaal42 vindt plaats op woensdag 19 februari

DE KUNST VAN PRESENTEREN –  AGEETH BOERMANS

Woensdag 19 februari maken we kennis met de nieuwe directeur van De nederlandsche  Cacaofabriek Ageeth Boermans. In het kader van deze kennismaking zal  een korte film vertoond worden over haar kunstenaarschap gemaakt door Hans Wevers, een 83-jarige amateurfilmer met ambitie afkomstig uit Breda.

Sinds 15 december staat Ageeth Boermans aan het hoofd van kunstinitiatief De nederlandsche  Cacaofabriek dat half maart samen met Poppodium Lakei, Filmhuis Helmond en Omroep Helmond intrek zal nemen in De Cacaofabriek, de nieuwe culturele hotspot van Helmond.

Het pand is prachtig verbouwd en schittert op de hoek van Suytkade. Maar wat kunnen we daar van De nederlandsche  Cacaofabriek verwachten? Meer van hetzelfde of toch wat anders? En wat wordt er dan anders?

Maar voor we zover zijn neemt de van oorsprong beeldend kunstenaar Ageeth Boermans ons mee langs 20 jaar exposities in Brabant en daarbuiten. Van de alternatieve presentatieruimten in het begin van haar carrière tot aan de musea waar ze exposeerde of wilde exposeren. Ze geeft een beschouwing over mogelijkheden en struikelblokken van de kunstenaar in het streven naar exposure.

In het verlengde hiervan stelt Ageeth Boermans aan de orde hoe de verschillende types presentatieruimten zich verhouden tot de carrière van beeldend kunstenaars. En wat voor presentatiemogelijkheden er ontbreken in het Brabantse cultuurlandschap volgens kunstenaars en volgens het kunstminnend publiek? Denken kunstmakers en –kijkers daar verschillend over?

De avond wordt afgesloten met een gesproken column door John van der Sanden.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s