Getekende Helden in Gemeentemuseum Helmond

Jip en Janneke, Pluk, Otje en Floddertje. Deze figuurtjes zijn bedacht door Annie M.G. Schmidt en getekend door Fiep Westendorp. Ook Pim en Pom, Toermalijn en Joris Kabeltje van Mies Bouhuys kregen een gezicht door de tekeningen van Fiep. Ze creëerde daarmee een wereld vol grappige figuurtjes. Deze getekende helden kun je van 18 maart t/m 14 september bezoeken bij Gemeentemuseum Helmond. Circa 400 originele illustraties komen voor jong en ouder tot leven.

De tekeningen van Fiep Westendorp zijn vrolijk, speels, geestig en getuigen van een groot vakmanschap. Frivoliteit naast pure eenvoud in een tekening. Fiep haar tekeningen zijn al vele generaties een feest van herkenning voor jong en ouder. In de tentoonstelling in de Boscotondohal kun je dan ook genieten, beleven en ronddwalen. Door middel van beeld, woord en geluid gaan de originele illustraties leven met als rode draad daar doorheen de vele prachtige getekende figuurtjes. Met hen maakt de kleine bezoeker (3-8 jaar) vooral kennis door middel van speelse activiteiten. Zo kunnen ze naar hartenlust spelen in het huis van Jip en Janneke en de andere boekenhuisjes van de helden, maar ook leuke en leerzame opdrachten uitvoeren.

Museummiddag

Onze tentoonstelling vergezellen we van leuke activiteiten. Zo kun je een vrolijke kindervoorstelling bijwonen op de gratis Museummiddag op zondag 16 maart van 14.00-17.00 uur in de Boscotondohal. De voorstelling wordt in de tentoonstellingsperiode herhaald. We organiseren tevens een kleurwedstrijd voor kinderen. Ook verzorgt het Kunstkwartier op diverse locaties in Helmond workshops voor kinderen over bijvoorbeeld illustraties maken.

Film Pim en Pom Het Grote Avontuur en muzikale theatervoorstelling Pluk van de Petteflet

Naast de tentoonstelling over Fiep Westendorp draait de film Pim & Pom Het Grote Avontuur in de Nederlandse bioscopen vanaf 9 april. Deze film is de eerste lange 2D animatiefilm van Nederlandse bodem sinds dertig jaar. Pim & Pom Het Grote Avontuur is een oorspronkelijk scenario voor de animatiefilm gebaseerd op de illustraties van Fiep Westendorp en de karakters van Mies Bouhuys. De wereld van Fiep Westendorp komt met deze film tot leven op het witte doek, voor jong en ouder. De film heeft een echte sterrencast, Georgina Verbaan sprak de film in van Pim, Tjitske Reidinga is Pom, Peter Paul Muller speelt de straatkat Johnny en Plien van Bennekom en Bianca Krijgsman spraken de stemmen in van de stoute nichtjes. De titelsong wordt gezongen door Acda en de Munnik. Bij Theater Speelhuis in Helmond kun je op 26 maart de musical Pluk van de Petteflet beleven. Ruim veertig jaar geleden reed een ventje met een rommelige bos haar in zijn kraanwagen de kinderliteratuur binnen, om nooit meer weg te gaan. In deze vrolijke familievoorstelling (vanaf 4 jaar) met swingende liedjes vindt Pluk een huisje in de torenkamer van de Petteflet en maakt hij vrienden onder mensen en dieren.

Gemeentemuseum Helmond biedt bezoekers korting aan op een bezoek aan de tentoonstelling in combinatie met een bezoek aan de film en/of theatervoorstelling.

Pop-up store

Van 5 april t/m 20 juni kun je bij onze pop-up store in hartje centrum allerlei leuke spulletjes waaronder boeken, knuffels, kleding en speelgoed kopen met tekeningen van Fiep Westendorp. De tijdelijke winkel is open van dinsdag t/m donderdag van 10 tot 17 uur, op vrijdag van 10 tot 20 uur en op zaterdag van 10 tot 16 uur. Om de winkel met de tentoonstelling te verbinden is er een speurtocht tussen beide locaties: de kinderen gaan hierin op zoek naar ‘de krullevaar’ bekend van ‘Pluk van de Petteflet’. De pop-up store is bedoeld om aandacht te genereren voor de tentoonstelling in de Boscotondohal. De winkel is mede tot stand gekomen door een aantal samenwerkingsverbanden bijvoorbeeld met Gemeente Helmond, Centrummanagement Helmond en studenten van het ROC Ter AA.

Getekende Helden in Gemeentemuseum Helmond

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s