Thank God it’s Friday!

Sprekers-TGIF1

Iedere vrijdag weer zijn we blij met het weekend. Maar op vrijdag 30 januari ben je extra blij. Want dan is het Thank God It’s Friday, een moment waarop je vier verrassende mini-presentaties kunt bijwonen. En daarna is er live-muziek met een borrel, allemaal in het restaurant van de Cacaofabriek. Iedereen is welkom, de toegang is gratis, maar aanmelden wel verplicht.


Alles kan

Die verrassende mini-presentaties kunnen over alles gaan. Biologie, marketing, of gewoon een gek idee van je buurman. Maar één ding is zeker: ze verrassen en inspireren en geven je stof tot nadenken, ook al is het bijna weekend. Denk maar aan de TED talks of de Pecha Kucha praatjes. Iedere mini-presentatie duurt 6 minuten. Als je geboeid bent, klets je tijdens de borrel verder met de spreker. Vind je het niks, dan zijn er nog drie andere praatjes!

Programma TGIF #1

Robert van de Broek – Alles over Niets
Het project Alles over niets werd mogelijk gemaakt dankzij de passie en inzet van 100 mensen die zich belangeloos hebben ingezet voor deze speelfilm, het boek en de extra dvd. Dit project is het levende bewijs van dat je gezamenlijk, geheel belangeloos, vanuit passie iets moois kunt creëren wat succesvol is, wereldwijd!

Femke van Os – de Helmondse speelgoedwebwinkel 3vosjes.nl
In 2012 begon de Helmondse Femke een speelgoed webwinkel. Gewoon omdat ze dat wilde (en een beetje omdat ze werkloos was geworden). Verstand van speelgoed? Euh … nee. Verstand van webwinkels? Euh … nee. Maar zo moeilijk kon het toch niet zijn? En dus ging ze van start!

Stijn Stumpel – Transform your hands into a controller
Stijn vertelt over de geschiedenis van het ‘wearable device’ ofwel de draagbare techniek. Van polshorloge tot data-handschoen. Hij geeft je een kort geschiedenislesje over deze techniek, met als afsluiter zijn eigen Manus, de data-glove die Stijn aan het ontwikkelen is in de start-up Manus Machina.

Vandiekomsa
De Tilburgse Folkband Vandiekomsa behoort tot de top van de Nederlandse folkscene en zal de spreekwoordelijke brug slaan tussen de mini-presentaties en de muziek bij de borrel. Eerst zullen ook zij een mini-presentatie geven, het thema blijft nog even geheim (hoewel wij ons zomaar kunnen voorstellen dat het over muziek gaat). Leuk om te weten is dat hun nieuwe CD ‘Vur Mekaar’ deze maand uit is!

Datum | vrijdag 30 januari
Tijd | 16.00 tot 18.00 uur
Locatie | De Cacaofabriek, Helmond
Toegang | gratis, aanmelden is verplicht
Voor wie | Iedereen is welkom

www.tgifhelmond.nl

Plaats een reactie