Thank God it’s Friday #2

Vervolg op succesvolle 1e editie! – vrijdag 27 februari – 16.00 uur – Cacaofabriek

Iedere vrijdag weer zijn we blij met het weekend. Maar op vrijdag 27 februari ben je extra blij. Want dan is het Thank God It’s Friday, een moment waarop je wederom vier verrassende mini-presentaties kunt bijwonen. En daarna is er live-muziek met een borrel, allemaal in het restaurant van de Cacaofabriek. Iedereen is welkom, de toegang is gratis, maar aanmelden wel verplicht.

Alles kan
Die verrassende mini-presentaties kunnen over alles gaan. Biologie, marketing, of gewoon een gek idee van je buurman. Maar één ding is zeker: ze verrassen en inspireren en geven je stof tot nadenken, ook al is het bijna weekend. Denk maar aan de TED talks of de Pecha Kucha praatjes. Iedere mini-presentatie duurt 6 minuten. Als je geboeid bent, klets je tijdens de borrel verder met de spreker. Vind je het niks, dan zijn er nog drie andere praatjes!

Programma

Wouter Cooijmans – Created on Friday
Created on Friday is een online platform dat gaat over sharen. Een opdrachtgever kan op deze site een creatieve vraagstelling in de vorm van video-opdracht delen met het publiek. Creatieven die een oplossing hebben voor het vraagstuk kunnen dit sharen door een video-pitch te uploaden. Hierdoor ontstaan nieuwe verbindingen. Created on Friday is zelf ook door te sharen tot stand gekomen en daar vertelt Wouter je meer over.

Jan Vriends – Jij Kan Alles
Jan Vriends wordt ook wel ‘de man die alles kan’ genoemd maar hij is verre van perfect. Sterker nog: er is een hoop mis met Jan. Geluk is kwetsbaar, talent kan een valkuil zijn en een handicap een voordeel. Daarover gaat zijn project ‘jij kan alles’.

Stijn Stumpel – Transform your hands into a controller
Stijn vertelt over de geschiedenis van het ‘wearable device’ ofwel de draagbare techniek. Van polshorloge tot data-handschoen. Hij geeft je een kort geschiedenislesje over deze techniek, met als afsluiter zijn eigen Manus, de data-glove die Stijn aan het ontwikkelen is in de start-up Manus Machina. Bij de vorige TGIF was Stijn ziek, maar hij krijgt een herkansing!

Jesse Bleekrode – Stadslaboratorium
Jesse is te gast bij TGIF omdat hij op zoek is naar Dromers, Denkers en Doeners om samen een stadslaboratorium te ontwikkelen. In Helmond. Het moet een co-creatie platform worden voor sociaal/cultureel innovatieve experimenten. Het liefst wordt het een plek waar ideeën voor en door burgers worden vormgegeven en uitgevoerd. Een stap richting een ‘Doe-democratie’ waarin iedereen mee mag ‘spelen’.

Ernix & Zo
Ernix & Zo is nieuw en brengt een bruisende mix van rockabilly, rock & roll, blues, country, swing, jazz, reggae en zelfs wat spaans/zuid-amerikaans. Nagenoeg alles is eigen werk en wordt meerstemmig gezongen. Wij zijn al fan. Jullie ook vast na hun optreden tijdens TGIF #2!

Datum | vrijdag 27 februari
Tijd | 16.00 tot 18.00 uur
Locatie | De Cacaofabriek, Helmond
Toegang | gratis, wel graag aanmelden!
Voor wie | Iedereen is welkom
www.tgifhelmond.nl

Sprekers-TGIF2

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s