700e uitzending Jazzprogramma Feelin’Good Omroep Helmond

Dinsdag 27 oktober mei 2015 wordt ’s avonds tussen 22.00 en 23.00 uur de 700e editie van het wekelijkse jazzprogramma ‘Feelin’Good. Jazz bij Omroep Helmond uitgezonden.

Tijdens deze 700e editie wordt stilgestaan bij zevenhonderd keer jazz bij Omroep Helmond. Feelin’ Good is een programma dat aandacht schenkt aan de ontwikkelingen in de hedendaagse jazz, want echte jazz is muziek die zich blijft vernieuwen. En uiteraard besteedt Feelin’ Good elke week ruim aandacht aan de Nederlandse jazz- en improscene. Jazz, zoals de naam van het programma al aangeeft, is voor de makers ‘muziek om je lekker bij te voelen’.

Feestelijke editie

De zevenhonderdste editie zal dinsdag 27 oktober een feestelijk gebeuren worden met een live optreden van de Tilburgse jazz formatie Koen Smits Quintet in zaal 4 van De Cacaofabriek. Het concert begint om 22.00 uur en is gratis toegankelijk. Het Koen Smits Quintet bestaat uit jonge muzikanten afkomstig van het conservatorium in Tilburg.

Het Koen Smits Quintet speelt stukken van Koen’s hand, geïnspireerd door muziek van onder anderen Herbie Hancock, Matthias Eick en Christian Scott. Vanuit een conceptgerichte denkwijze ontstaat een diversiteit aan klankkleuren zodat stijlen elkaar afwisselen, zonder dat het kenmerkend bandgeluid uit het oor verloren wordt. Veelal energiek gespeeld, maar soms ook zacht en lyrisch weet het Koen Smits Quitet het publiek te boeien maar ook te blijven verassen. De band heeft net een tour naar Porto achter de rug, is goed op elkaar ingespeeld  en komt nu speciaal voor de 700e editie van Feelin’ Good naar de Cacaofabriek.

Het Koen Smits Quintet bestaat uit Koen Smits (trompet), Sjoerd van Eijck (piano, rhodes), Tiago Lageira (gitaar), Stef Joosten (electrische bas) en Frank Wintermans (drums).


 

‘Feelin’Good. Jazz bij Omroep Helmond wordt elke dinsdag uitgezonden van 22.00 uur tot 23.00 uur. Het programma wordt samengesteld en gepresenteerd door Wim Maasakkers, en de techniek is in handen van Wiljon van Melis.

Omroep Helmond is (in Helmond) te beluisteren via FM 107.2 Mhz en op de kabel
FM 94.4 mhz. Omroep Helmond is ook te beluisteren via internet: www.omroephelmond.nl knop luister live.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s