Helmond Cult#4: van 44 naar 22

Op woensdag 9 mei vindt in de bibliotheek aan de Watermolenwal de laatste van vier dialoogavonden plaats over kunst en cultuur in Helmond. Het initiatief voor de avonden komt van de gespreksgroep cultuur die sinds het verschijnen van de vorige cultuurnota eind 2009 voor optimale uitwisseling tussen veld en beleid  ijvert en voor een inspirerende nieuwe cultuurnota. Iedereen die zich betrokken voelt is weer van harte uitgenodigd. Doel van de avonden is om op constructieve wijze van gedachten te wisselen en te komen tot inspirerende inzichten.

Uitgangspunt voor de laatste avond is een vraag. In 2012 presenteerde wetenschappelijk onderzoeker Gerard Marlet een culturele ranglijst van de vijftig grootste steden in Nederland. Op deze lijst staat Helmond op nummer 44. Volgens de gespreksgroep moet het streven zijn om de komende beleidsperiode 2013-2016 af te sluiten met een hogere plek op deze ranglijst. Centraal staat dan ook de vraag wat Helmond moet doen om in 2017 op nummer 33 te staan en in 2021 op nummer 22. Gastspreker ditmaal is Dhr. Aart Wijnen (De Twee Snoeken, Den Bosch).

Ter inspiratie heeft de gespreksgroep een aantal zaken op een rij gezet die helpen bij het stimuleren van een levendig cultureel klimaat. Zo zou normerend beleid vervangen moeten worden door voorwaardenscheppend beleid, zou er een groter accent moeten liggen op het investeren in mensen in plaats van in gebouwen en zou Helmond avontuurlijker om kunnen gaan met z’n lege gebouwen. Voordat dit inspiratiedocument aan de gemeente wordt aangeboden, is er op de laatste dialoogavond alle ruimte om hierover in gesprek te gaan. De avond wordt gepresenteerd door John van der Sanden, het gesprek in goede banen geleid door Chris Paulussen (hoofd opinie ED) en Rob Schoonen  (chef kunstredactie ED). Wil je het inspiratiedocument voorafgaand aan de avond ontvangen, stuur dan een mail aan heleen13@xs4all.nl o.v.v. ‘van 44 naar 22’. Ongeveer een week voor de avond krijg je het dan over de mail.

Waar:          bibliotheek Watermolenwal
Wanneer:      woensdag 9 mei
Aanvang:       20.00 uur

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s