Kunst in Helmond: Galerie 23 De Kegelbaan

Galerien 23-3Op zaterdag 5 januari vieren luidt Galerie 23 De Kegelbaan te Helmond het nieuwe jaar in met de opening van een nieuwe expositie. Riky van Tuijl en Rene de Vries, beide woonachtig in Helmond, exposeren samen op de bovenverdieping van Kegelbaan 23 (naast de achteringang van HEMA)

Riky van Tuijl volgde haar opleiding aan de Academie voor Schone Kunsten in Turnhout, België.
Zij woonde een aantal jaren in Suriname en op Java, Indonesië. Ze reisde in Azië, Afrika en het Midden Oosten. In veel van haar werk zijn andere, niet-westerse culturen als inspiratiebron terug te vinden. Elk van de werkstukken is uniek met de hand gevormd.

Vaak wordt de klei uitgerold op een speciale ondergrond om de gewenste textuur te krijgen. De kleilappen die gebruikt worden zijn heel dun om te zorgen dat er een zekere lichtheid, kwetsbaarheid of broosheid uit spreekt. Soms wordt het werk opgebouwd met behulp van een frame van stokjes en/of twijgen als een soort steiger, waardoor het een organische uitstraling krijgt.

Voor de kleur worden voornamelijk oxides en soms zeer voorzichtig een engobe gebruikt. Om het gewenste resultaat te krijgen worden deze meestal in lagen over elkaar aangebracht en wordt het werk meerdere keren gebakken.

René de Vries volgde zijn opleiding tot kunstenaar aan Academie voor kunst en vormgeving Sint Joost Breda en  Academie voor beeldende vorming Tilburg. Daarna volgde hij de Fontys lerarenopleiding en Fontys Master Kunst en Educatie Tilburg.

Rene maakt aquarellen, collages en structuurschilderijen. Het werk is voornamelijk gemaakt van verf met pigmenten uit natuurlijke grondstoffen. René: ” Zoals het hier is, moet het zijn, is het altijd geweest en zal het altijd blijven. Het schilderij is goed als het één brok natuur is geworden.”

De keramieken beelden en schilderijen passen zeer goed bij elkaar vanwege structuur en kleurgebruik. Eén keer eerder exposeerden Riky en Rene samen.

U bent van harte welkom voor een hapje, drankje en proost op een kunstzinnig 2013!De galerie is open van 12 tot 17 uur.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s