Kunstlokaal42 #25: Paul van Oort over Cacaofabriek en Speelhuis

Graag nodigen Wim Maasakkers en Marc Roosen u uit voor de vijfentwintigste editie van Kunstlokaal42 op woensdag 22 oktober. De bijeenkomst begint om 21.00 uur en vindt plaats in Lokaal42, Markt 42, Helmond. De toegang is gratis.

PAUL VAN OORT
Woensdag 22 oktober staat de jubileumeditie van Kunstlokaal42 geheel in het teken van cultuur in Helmond, en dan met name de podiuminstellingen Speelhuis en Cacaofabriek. Te gast is Paul van Oort, interim-directeur van de Cacaofabriek en van theater Speelhuis.

Paul van Oort ontving van de Gemeente Helmond eigenlijk twee opdrachten. Beide opdrachten hebben een verschillende invalshoek:
Cacaofabriek: de nieuwe organisatie goed neerzetten en het aantal activiteiten uitbreiden.
Speelhuis: plannen maken voor uitbreiding van het gebouw van de OLV-kerk, en tegelijk onderzoeken of de (gemeentelijke) organisatie verzelfstandigd moet  worden.

Een derde en vierde deel van de opdracht is om daarnaast (samen met een collega van BMC) een plan te maken voor samenwerking tussen Cacaofabriek en Speelhuis, èn een samenhangend podiumplan voor alle podia in de stad te schrijven.

Een grote en complexe opdracht dus, die gaat over strategie, bedrijfsvoering, geld, programmering, marketing, medewerkers, gebouwen, horeca, et cetera.

Paul van Oort zal tijdens de avond een kort overzicht geven van de stand van zaken bij de twee culturele instellingen. Feitelijk geeft hij een kijkje in de keuken van een interim-manager. Hij hoopt daarbij dat het aanwezige publiek kritische vragen zal stellen en suggesties zal doen over, en wensen zal uitspreken voor de cultuur in Helmond, over de Cacaofabriek en over het Speelhuis, en over de samenwerkingsmogelijkheden tussen de cultuurinstellingen in Helmond.

Grijp uw kans om mee te praten over (de toekomst van de) cultuur in Helmond, over de plaats en rol van de podiuminstellingen Speelhuis en Cacaofabriek. Waar hecht u belang aan? Wat is goed voor Helmond?

Paul van Oort werkt als zelfstandig cultureel adviseur en doet interim- en advieswerk voor culturele instellingen, (theaters, popzalen, bibliotheken, kunsteducatie-instellingen) en gemeenten. In het verleden was hij al directeur van 4 schouwburgen en 2 popzalen. Voor de opdracht in Helmond werkt hij samen met adviesbureau BMC.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s